Один із керманичів Московської церкви в Україні не сплачує податки зі свого бізнесу?

Керманич Московської церкви не сплачує податки
Керманич Московської церкви не сплачує податки

Майно митрополита Павла, одного з членів Синоду УПЦ МП, перебуває у податковій заставі з забороною на його продаж. Ця інформація згадується у статті "Фермер у рясі. Хто розкуркулює одіозного митрополита Павла" на сайті "Главком".

Зазначається, що цей майновий комплекс, до якого входять п'ять корівників, чотири силосні ями, два зерносховища, кормоцех, будинок тваринника, контора, продуктовий склад і пункт штучного запліднення, знаходиться у селі Вороньків на Київщині.

Згідно з даними Держреєстру речових прав на нерухоме майно, починаючи з 10 серпня 2023 року, майновий комплекс митрополита Павла перебуває у податковій заставі з забороною на його продаж.

Відомий юрист Євген Воробйов, коментуючи цю ситуацію, розповів, що податкова застава - це спосіб забезпечення сплати платником податків грошового зобов'язання та пені, які не були сплачені вчасно. Якщо платник не вирішить ці зобов'язання, його майно конфіскують.

Юрист також додав, що один з провідних митрополитів Московської церкви в Україні може несплатити земельний податок (враховуючи, що дві земельні ділянки під майновим комплексом є комунальною власністю і належать священнослужителю).

"Теоретично, в податковій могли дозволити продати майно, яке перебуває у заставі, але через санкції Лебідь не зможе його продати. Таким чином, він не може розпоряджатись своїм майном, поки не буде скасований Указ президента", - підкреслив юрист.

Варто зазначити, що протягом 2024 року митрополит Павло подав позов проти місцевої компанії "МПЛ Агро", яка користувалася його фермою у Воронькові. Церковник звинувачував фірму в незаконному видаленні обладнання та руйнуванні комплексу. Суд заборонив агрокомпанії здійснювати такі дії.

Читайте також