Одна з країн ЄС збирається продовжити пільги для українських водіїв

Німеччина продовжить пільги для українських біженців з авто

Починаючи з 1 квітня українські біженці в Німеччині можуть не перереєстровувати свої автомобілі. Федеральне міністерство транспорту подало прохання до урядів земель про продовження пільг для українських громадян на ще півроку.

Уряд Німеччини пропонує продовжити перехідні положення, які звільняють українських біженців від обов'язку отримувати німецькі номерні знаки для своїх автомобілів, які були ввезені з України. Ця пільга діятиме для тих українців, які перебувають в Німеччині понад рік.

Перехідні положення, які дозволяли українським біженцям тимчасово не перереєстровувати свої автомобілі, закінчуються 1 квітня. Міністерство цифровізації і транспорту Німеччини пропонує їх продовжити на наступні 6 місяців.

«Міністерство запропонувало протягом цього періоду остаточно з'ясувати із землями всі відкриті процедурні питання, пов'язані з реєстрацією українських транспортних засобів», – повідомила речниця федерального міністерства транспорту.

Земельні транспортні відомства раніше звернулися до федерального міністерства з проханням надати рекомендації щодо дій у випадках, коли виникають проблеми з реєстрацією українських автомобілів в Німеччині. Наприклад, це може відбутися, коли водій не є власником автомобіля і не може підтвердити своє право розпоряджатися ним, або коли автомобіль не відповідає німецьким вимогам технічного огляду.

Окремі землі будуть самостійно вирішувати, чи продовжувати пільги для українських автомобілів на прохання федерального міністерства транспорту. Наприклад, земля Бранденбург вже погодилася виконати прохання уряду, а інші землі також готові прислухатися до пропозиції.

Раніше було повідомлено, що Німеччина може припинити виплати українським чоловікам-біженцям. За даними міністерства внутрішніх справ ФРН, на січень в країні перебувають 209 842 громадяни України.