Одна з країн Європи планує максимально економити на біженцях з України

Жорсткі економічні заходи передбачені в новому федеральному бюджеті Німеччини

Німецький федеральний бюджет на цей рік ще не був ухвалений, але вже відомо, що в ньому передбачено жорсткі економічні заходи, зокрема щодо соціальної політики і утримання біженців. Згідно зі звітом Frankfurter Allgemeine Zeitung, серед заходів є поліпшення інтеграції біженців на ринок праці та можливість скасування допомоги безробітним, які неодноразово відмовляються від роботи. Загальні витрати бюджету складають 476,8 млрд євро, а найбільшою статтею видатків є соціальні витрати на 175,6 млрд євро. Однак, війна в Україні залишається фактором невизначеності, і Німеччині може довестися збільшити допомогу Україні. Ухвалення бюджету заплановано на 2 лютого.

Окрім того, коаліція уряду планує скасувати податкові пільги для фермерів на сільськогосподарське дизельне паливо. Це рішення викликало хвилю протестів фермерів, які приїхали до Берліна зі своїми тракторами. Федеральна рада може подати заперечення, але остаточне рішення буде ухвалено в п'ятницю.

Німеччина стала місцем притулку для 300 тис. українців

У 2023 році майже 300 тис. громадян України в'їхали до Німеччини, повідомив державний секретар Міністерства внутрішніх справ Федеративної Республіки Німеччина Махмут Оздемір. Парламентар звернувся до МВС з запитом щодо кількості зареєстрованих українців і осіб, які залишили країну. За даними міністерства, в'їхало 293,1 тис. українців, а 95,9 тис. осіб виїхали з Німеччини.