Одну з країн ЄС всьоме поспіль визнано найщасливішою

Фінляндія - найщасливіша країна за версією World Happiness Report

Згідно із щорічним звітом World Happiness Report, Фінляндія вже сьомий рік поспіль визнається найщасливішою країною світу. Її сусіди - Данія, Ісландія та Швеція - також займають високі позиції у рейтингу щастя. Це пояснюється тісним зв'язком з природою та встановленням здорового балансу між роботою та особистим життям.

Проте, інші західні країни пройшли зниження у цьому рейтингу, особливо серед молоді. Сполучені Штати і Німеччина вибули із першої двадцятки після десяти років. Замість них з'явилися Коста-Ріка і Кувейт на 12-му і 13-му місці. Сербія, Болгарія і Латвія відзначили найбільше зростання рівня щастя. Афганістан розмістився на останньому місці, а Україна посіла 105-ту позицію.

Дані для звіту отримуються з глобального опитування людей із понад 140 країн світу. Країни оцінюються за рівнем щастя, враховуючи такі показники, як ВВП на душу населення, соціальна підтримка, тривалість здорового життя, свобода, щедрість і корупція.

Топ 20 найщасливіших країн світу у 2024 році

  1. Фінляндія
  2. Данія
  3. Ісландія
  4. Швеція
  5. Ізраїль
  6. Нідерланди
  7. Норвегія
  8. Люксембург
  9. Швейцарія
  10. Австралія
  11. Нова Зеландія
  12. Коста-Рика
  13. Кувейт
  14. Австрія
  15. Канада
  16. Бельгія
  17. Ірландія
  18. Чехія
  19. Литва
  20. Сполучене Королівство

У 2023 році Україна посіла 92-ге місце у цьому рейтингу. Згідно з іншим дослідженням, Сполучені Штати, Китай і Росія стали лідерами серед найвпливовіших країн світу.

За висновками Statista, Зімбабве є найнещасливішою країною з індексом злиднів 414.7. Ця оцінка була проведена наприкінці серпня і показала погіршення ситуації у країні.