ОЕСР покриє внески України з власного бюджету

Українські розписи на прапорі ОЕСР
Українські розписи на прапорі ОЕСР
Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) на знак підтримки покриє з власного бюджету внески України на 2024 рік і партнерські збори для низки своїх органів, а також заборгованість України за 2022 рік та попередні роки.

Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) заявила, що внески України на 2024 рік і партнерські збори для своїх органів, а також заборгованість України за 2022 рік та попередні роки будуть підтримані з їхнього бюджету, що становить майже 285 тис. євро.

"Загалом йдеться про виділення майже 285 тис. євро. Зокрема, цими грошима будуть сплачені внески України до Міжнародного транспортного форуму, Комітету сталі, Насіннєвих схем ОЕСР та Глобального форуму з прозорості та обміну інформацією для податкових цілей, а також її партнерські внески за Комітет з питань конкуренції, Комітет публічного урядування, Комітет з питань МСП та підприємництва, Інклюзивний механізм ініціативи щодо розмивання податкової бази та виведення прибутку з-під оподаткування, Робочу групу з питань боротьби з хабарництвом", - повідомили у Міністерстві економіки.

Юлія Свириденко, перша віцепрем’єр-міністр і міністр економіки України, виділила, що Україна цінує підтримку, що надає ОЕСР. Вона також зауважила, що набуття членства в ОЕСР і співпраця з ним є пріоритетом для України.

"Україна високо цінує підтримку, яку надає ОЕСР. Останнє рішення Ради організації вчергове підтверджує це. Для нас це сигнал, що ми рухаємося у правильному напрямку і що партнери це бачать. Набуття членства в ОЕСР та подальше поглиблення нашої співпраці є сьогодні одним із пріоритетів для України. Із ОЕСР ми зосереджені на інвестиційних стимулах, сприянні інвестиціям та дерегуляції, розширенні підтримки EКA в Україні та їхньому покритті 100% інвестиційних ризиків та перекласифікації групи ризику нашої країни з групи 7 назад до групи 6, щоб зробити страхування ризиків більш доступним", - зазначила віце-прем'єр.

Читайте також