Офіцер ЗСУ Андрій Ковальов став дияконом (фото)

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл звершив Божественну літургію і посвятив Андрія Ковальова в диякона

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл (Зінкевич) 5 травня, у свято Воскресіння Христового, зробив особливу помазання – посвятив в ієрея історика, релігієзнавця, політолога та офіцера Збройних Сил України Андрія Ковальова. Сам Ковальов повідомив про це на своїй сторінці у Facebook.

Ковальов поділився, що з дитинства завжди його цікавила діяконська обслуга. Він завжди мріяв про посвячення у диякона.

У 2014 році, під час його роботи в Київській Патріархії, Ковальов написав лист до Святішого Патріарха Філарета про своє бажання бути посвяченим у диякона. "Святіший Патріарх погодився, але через втручання інтриганів процес мого посвячення був зіпсований. Це могло бути Божим провидінням", – написав Ковальов.

Після подання заяви, Ковальов вирішив вчитися і завершив Волинську Православну Богословську Академію. І нарешті, 5 травня він отримав очікуване священне посвячення у диякона.

Я залишаюся тим самим. Прошу вас не змінювати своє ставлення до мене. Я просто отримав ще одне важливе обов'язкове завдання, за яке я буду відповідати перед Богом. – зауважив Ковальов.

Традиції Великодня: дарувати подарунки чи робити добро?

Незважаючи на безліч традицій, пов'язаних із святом Великодня, є деякі, які не мають нічого спільного з християнськими звичаями. Про це розповів митрополит Переяславський та Вишневський ПЦУ Олександр Драбинко.

За його словами, немає традиції дарувати подарунки на Великдень, адже це свято, присвячене поклонінню Богу. Люди вітають один одного і обмінюються великодніми яйцями, але подарунки можна дарувати в будь-який інший час.

Митрополит закликає не забувати про важливість робити добрі справи у Великодній тиждень. Наприклад, допомагати бідним та бездомним людям.