Офіс генпрокурора готує "підґрунтя" для повернення нардепа Дмитрука в Україну

Фото офісу генпрокурора, на якому готуються документи повернення нардепа Дмитрука в Україну
Фото офісу генпрокурора, на якому готуються документи повернення нардепа Дмитрука в Україну

Офіс Генерального прокурора України повідомив, що готується до екстрадиції народного депутата Артема Дмитрука, який переховується від правосуддя в Україні.

Прес-служба Офісу генпрокурора повідомила, що місцезнаходження депутата вже встановлено, і суд вирішив застосувати до нього запобіжний захід. Сам Дмитрук висловив намір боротися проти своєї екстрадиції.

24 серпня 2024 року Дмитрук незаконно покинув Україну. Через два дні стало відомо, що депутат не вирушав у закордонне відрядження, а в'їхав до Молдови як звичайний громадянин. 29 серпня його оголосили у міжнародний розшук.

Артем Дмитрук фігурує у кількох кримінальних справах, зокрема за бійку в Одеській міській раді та побиття військовослужбовця у Києві.

Офіс генпрокурора звернувся до кількох країн із проханням затримати депутата та заарештувати його, оскільки він підозрюється у нападах на військовослужбовця та правоохоронця.

Наразі Артем Дмитрук перебуває у Лондоні. Генеральний прокурор України закликав його повернутися до країни та з'явитися до слідчого.

Читайте також