Окупованому Маріуполю загрожує епідемія холери

Про складну епідеміологічну ситуацію на окупованих росією територіях першим заявив на прес-конференції головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Найбільш критичне становище зараз у Маріуполі через масові стихійні поховання людських тіл і відсутність у тих, хто вижив, доступу до питної води.

«Досить часто ми отримуємо інформацію про поховання у недозволених місцях. Це може призводити до забруднення води, тому людям, які проживають на таких територіях, дуже важливо приділяти увагу використанню води з колодязів та водопроводів, її обов'язково потрібно піддавати термічній обробці», – сказав Ігор Кузін.

У спеку ризик епідемії лише зростатиме. На Донеччині, зокрема в Маріуполі, справді великий ризик епідемії холери. Ще до окупації міста санітарними службами реєструвалися випадки зараження холерою.

Чиновник додав, що гуманітарна ситуація у Маріуполі погіршується. У місті досі немає водопостачання. Жителі Маріуполя отримують питну воду лише раз на два дні. Є проблеми з харчовими продуктами та ліками.