Окупанти кинули багато сил на Лимано-Куп'янський напрямок

На Лимано-Куп'янському напрямку російські окупанти використовують значну кількість своїх військових та техніки, утверджує Ілля Євлаш, керівник пресслужби Східного угруповання військ. Вони намагаються прорвати оборону ЗСУ.

Спочатку в бойові дії вони використовують ув'язнених в якості "тестерів", щоб перевірити наявність мінних поля та оцінити роботу артилерії. Після цього до бою приєднується важка бронетехніка та наперед підготовлені підрозділи.

На Куп'янському напрямку росіяни зібрали близько 15-17 рот, як повідомляє Євлаш. Він також підкреслив, що у цьому випадку йде мова саме про великі роти, а не батальйонні тактичні групи, як це було раніше, і що чисельність ворожих загарбників поступово зменшується.

Збройний конфлікт на Куп'янському та Лиманському напрямках останніми днями значно загострився. Російські загарбники намагаються прорвати оборону та повторно захопити українські території. Проте завдяки вдалим діям наших військових підрозділів, ворогу не вдасться досягти своїх цілей, підкреслив генерал-полковник Олександр Сирський, командувач Сухопутних військ ЗСУ.

Натомість, на півдні України російські окупанти не формують ударних угрупувань, але намагаються направляти додаткові сили на Запорізький напрямок. Вони намагаються зупинити продвиження сил оборони України. Про це заявила Наталія Гуменюк, керівник об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь".

За її словами, ворог також планує підсилити Херсонський напрямок, проте наразі не має достатньо резервів для цього.