Окупанти масово використовують нелегально отримані Starlink – The Washington Post

Окупанти використовують Starlink без дозволу
Окупанти використовують Starlink без дозволу

Окупанти використовують Starlink для підвищення ефективності ударів

Окупанти почали інтенсивно використовувати нелегально отримані термінали зв'язку Starlink з метою підвищення ефективності ударів дронами та артилерією. Про це повідомляє Washington Post.

Журналісти зазначають, що використання цього зв'язку допомагає росіянам краще координувати свої дії під час наступальних операцій, використовувати більше дронів і точніше наводити вогонь артилерії. Такі можливості створюються незважаючи на спроби США обмежити витік технологій, що входять до переліку заборонених для експорту до Росії.

Зауважається, що чорний ринок Starlink зростає, що дозволяє терміналам потрапляти до Росії, а звідти на фронтову лінію. За словами українських військових, саме використання цих систем сприяло успіхам росіян на Донеччині, зокрема у Вугледарі.

Варто нагадати, що Росія встановила Starlink на власному територіальному просторі на об'єкті "Шахед". За допомогою цієї системи і встановленої камери окупанти можуть використовувати "Шахед" в якості далекобійного боєприпасу з можливістю наведення та ураження навіть рухомих цілей.

Нагадаю, що США та компанія SpaceX навчилися боротися з нелегальним використанням терміналів Starlink окупантами.

Крім того, Збройні Сили України щотижня виявляють 12 тисяч ворожих одиниць техніки завдяки розробленій Центром інновацій Міністерства оборони України платформі штучного інтелекту (ШІ) Avengers.

Читайте також