Окупанти намагаються просуватися до Часового Яру: аналіз ISW

За даними Інституту вивчення війни (ISW), росіяни продовжують наступ у районі Іванівського і знаходяться приблизно в 500 метрах від міста Часів Яр.

Звіт про переміщення українських сил

27 березня тривали бойові дії на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, але не спостерігалося офіційних змін у фронтовій лінії. Бойові дії також тривали в районі Синьківки, озера Лиман, Іванівки, Тернів та Ямполівки, Білогорівки. Російські блогери стверджували, що вони просунулися близько до Тернів, але ця інформація не була підтверджена ISW.

27 березня російські війська атакували Харків з використанням плануючих бомб. Цей удар став першим за 2022 рік.

Також відбулося продвиження російських військ на захід від Бахмута вздовж залізничної лінії та шосе O0506 (з Хромового до Часової Яр). Війська просунулися на глибину 1,15 кілометра і шириною 1,85 кілометра.

Згідно інформації російського блогера, війська наступають в районі Іванівського і перебувають в межах 500 метрів від міста Часів Яр. Міністр оборони Росії Сергій Шойгу стверджував, що Іванівське було захоплено 24 березня 102-м мотострілецьким полком Росії, але ISW не має доказів цього.

Крім того, зафіксоване активне перекидання російської техніки та особового складу в районах Кадіївки, Первомайська та Попасної. Проте не відомо, яка їхня мета. Зазначені населені пункти розташовуються вздовж траси Луганськ – Бахмут, яка з'єднує російський тил з окупованою Луганською областю.

Війська також просунулися на захід від Авдіївки, Бердичіва та Орлівки. Російські блогери твердять, що вони вже ввійшли до Семенівки та атакують українські позиції, але українські сили активно контратакують.

27 березня російські війська просунулися до Новомихайлівки. Бойові дії тривали поблизу Георгіївки та Красногорівки на заході від Донецька, а також поблизу Новомихайлівки та Побєди на південний захід від міста.

У південній частині Донецько-Запорізької області тривали бої поблизу Великої Новосілки, Старомайорського та Урожайного. На заході Запорізької області також спостерігалися бойові дії, але не було офіційно підтверджених змін у фронтовій лінії.

27 березня також бойові дії відбувалися біля Кринок на лівому березі Херсонщини.