Окупанти просунулися на Запоріжжі: аналіз ISW

Військова карта Запоріжжя з аналізом ISW
Військова карта Запоріжжя з аналізом ISW

За даними американського Інституту вивчення війни (ISW), російські загарбники продовжують наступ на заході Запорізької області та на захід від Донецька.

Українські сили здійснили контратаку на північ і північний схід від Харкова. Прес-секретар групи військових "Хортиця" Назар Волошин повідомив, що російські військові намагаються вивести з району Вовчанська ті частини, які є безсиленними.

Російські війська продовжують наступати уздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, але їхній наступ не підтверджений.

Упродовж 22 і 23 червня російські війська продовжували атакувати на Сіверському напрямку, але просування на лінії фронту не спостерігалося. За інформацією Генштабу ЗСУ, російські війська здійснили штурми на схід від Сіверська, на південний схід від Сіверська та на південь від Сіверська.

Російські війська продовжують наступ у районі Часового Яру, але зміна лінії фронту не зафіксована. Також продовжуються штурми в районі Григорівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки.

Український військовий оглядач підтвердив захоплення російськими військами Шумів. Заявлено, що російські війська просунулися до околиць Північного, Торецька і Воздвиженки. За оцінками, вони просунулися близько 2 км в глибину і 3,5-3,6 км в ширину.

Деякі російські блогери стверджували, що російські війська повністю захопили Новоолександрівку і Яснобродівку, а також продовжують просуватися до Воздвиженки.

Окупанти незначно просунулися на захід від Донецька і західі Запорізької області. Геолокаційні знімки показують, що російські війська просунулися у межах західної Красногорівки та північного сходу від Роботиного.

23 червня тривали бої на східному березі Херсонської області, включаючи район Кринок і острови в дельті річки Дніпро.

Читайте також