Окупанти вигадали фейк про фільм «20 днів у Маріуполі»

Російські ЗМІ поширили фейкову інформацію про фільм "20 днів у Маріуполі"

У російських ЗМІ з'явилася новина про те, що в документальному фільмі "20 днів у Маріуполі" використали кадри обстрілу Горлівки українськими військовими. Цю інформацію оприлюднив Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Згідно з російськими ЗМІ, ці кадри зняли в Горлівці у 2014 році, коли місто було обстріляне ЗСУ. Проте насправді це два різних будинки, які були склеєні разом.

Фейкороби скористалися склейкою кадрів і вставили фрагмент з фільму "20 днів у Маріуполі" у пропагандистський сюжет 2014 року. Однак погодні умови на цих кадрах вони замінити не змогли й після моменту з рожевою курткою з'явилися жінки в літньому одязі - йдеться у повідомленні.

Насправді обстріл житлових кварталів Горлівки у 2014 році здійснили росіяни з метою дискредитації ЗСУ та злякування мирного населення.

Фільм "20 днів у Маріуполі" розповідає про російське вторгнення в Україну, зокрема в Маріуполі. Він був нагороджений "Оскаром" в категорії "Найкращий повнометражний документальний фільм". Це третій український фільм, номінований на премію Американської кіноакадемії за всю її історію.

Докладніше:

  • Фільм "20 днів у Маріуполі": розкриття правди про війну
  • Місто у скруті: журналісти провели 20 днів у Маріуполі
  • "Оскар" для України: все, що відомо про режисера Мстислава Чернова