Окупанти знесли завод у Маріуполі

Завод "Октябрь" у Маріуполі був повністю знесений російськими окупантами. Про це інформує радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у своєму каналі в Telegram.

Розташований на вулиці Куїнджі, завод був зруйнований під час повномасштабного вторгнення Росії. Куїнджі перестала існувати відтоді в тому вигляді, у якому її знали мешканці Маріуполя. За словами радника, вулиця "просто фізично зникає".

Російські загарбники перетворюють Маріуполь та навколишні селища на військово-логістичний хаб. Ситуація у місті стала особливо загрозливою внаслідок російської агресії, яка могла призвести до загибелі десятків тисяч людей. Остаточну кількість жертв будуть встановлені після деокупації міста Збройними силами України, повідомив президент Володимир Зеленський.

За даними міськради, окупанти забрали життя понад 22 тисяч маріупольців, а це удвічі більше, ніж убили німецькі нацисти за два роки під час Другої світової війни. Повноцінне відновлення Маріуполя займе близько 20 років та вимагатиме значних фінансових зусиль, зазначив міський голова Вадим Бойченко.

"Ті, хто гучніше всіх волають про відновлення та як Україна загубила радянський індустріальний спадок (насправді ні, але) - зносять все навколо", - зазначив Петро Андрющенко.