Олімпіада-2024. Україна тримається у топ-20 медального заліку

Збірна команда України на Олімпіаді-2024
Збірна команда України на Олімпіаді-2024

Закінчився одинадцятий день Олімпіади-2024 і настав час подивитися на розподіл сил у медальному заліку. 

Україна сьогодні не здобула медалей, але змогла зберегти свою вісімнадцятку в медальному заліку: наші спортсмени вже отримали два золота (Ярослава Магучіх - легка атлетика, жіноча команда шаблісток - фехтування), два срібла (Сергій Куліш - кульова стрільба, Ілля Ковтун - спортивна гімнастика) і три бронзи (Ольга Харлан - фехтування, Михайло Кохан та Ірина Геращенко - легка атлетика). Завтра до цього списку додасться нагорода для боксера Олександра Хижняка, а також будуть проходити змагання за медалі інших наших спортсменів. 

Боротьба за перше місце в таблиці стає все більш жорсткою, оскільки Сполучені Штати Америки знову вийшли на перше місце, випереджаючи Китай на два золота. Американці здобули найбільше золота сьогодні: це стало можливим завдяки перемозі Габріели Томас у бігу на 200 метрів, сенсаційному першому місцю Коула Хокера у бігу на 1500 метрів, а також тріумфу борці Аміт Елор у ваговій категорії до 68 кілограмів, яка тренується під керівництвом українського тренера Валентина Каліки. 

У топ-10 медального заліку позиції залишаються незмінними: Австралія залишається на третьому місці, Франція - на четвертому, Велика Британія - на п'ятому, а місця з шостого по десяте посідають Південна Корея, Японія, Італія, Нідерланди та Німеччина. 

Нагадаємо, що сьому нагороду Україні приніс гімнаст Ілля Ковтун, який став другим у вправах на паралельних брусах. Також в прыжках у висоту наша країна здобула подвійний подіум: Ярослава Магучіх стала олімпійською чемпіонкою, а Ірина Геращенко - бронзовою призеркою.  

Літні Олімпійські ігри проходять у Парижі та 16 інших містах Франції, а також на острові Таїті. На цих іграх відбудеться дебют брейкдансу як олімпійського виду спорту, і це мають бути останні Олімпійські ігри, проведені за президентства МОК Томаса Баха.

Церемонія відкриття розпочалася о 19:30 26 липня 2024 року. Це стало другим випадком в історії, коли відкриття Олімпійських ігор відбулося за межами стадіону (перша була церемонія відкриття Літніх юнацьких Олімпійських ігор 2018 року).

Парад націй пройшов у рамках параду човнів по Сені від мосту Аустерліц до Єнського мосту, а офіційний протокол відбувся на площі Трокадеро на тимчасовому "міні-стадіоні". Маршрут параду довжиною 6 кілометрів показував культурні елементи церемонії та види на визначні пам'ятки Парижа.

Постановником церемонії літніх Олімпійських і Паралімпійських ігор 2024 року став режисер Тома Жоллі.

Олімпіада-2024. Медальний залік

Читайте також