Олімпіада. Борчиня Коляденко поступається у фіналі і здобуває срібну нагороду

Коляденко у фіналі Олімпіади здобуває срібну нагороду
Коляденко у фіналі Олімпіади здобуває срібну нагороду

У фіналі Олімпіади-2024 українська борчиня Ірина Коляденко поступилася японці Сакурі Мотокі з рахунком 1:12 і отримала срібну медаль у ваговій категорії до 62 кг.

Ірина здобула перший бал у фіналі, але японка швидко змогла перевести гру на свою сторону і здобула впевнену перемогу.

Народжена 28 серпня 1998 року в Радомишлі (Житомирська область), Ірина Коляденко є бронзовою призеркою Олімпіади в Токіо. 

У 2022 році, під час російського вторгнення, Ірина опинилася в окупованому Ірпені і змогла покинути місто тільки наприкінці березня. Також через обстріл була пошкоджена її квартира, яку вона отримала після бронзової перемоги в Токіо.

У попередніх раундах Ірина здолала борчинь з Монголії, Болгарії та Киргизстану. Українські борці Жан Беленюк та Парвіз Насібов також здобули медалі на цих Олімпійських іграх.

Літні Олімпійські ігри проходять у Парижі та інших містах Франції, а також на острові Таїті. Брейкдансу став олімпійським видом спорту на цих іграх, які є останніми під президентством МОК Томаса Баха.

Церемонія відкриття Олімпіади-2024 відбулася за межами стадіону, а парад націй пройшов по Сені. Вартість цих ігор становить 8,3 мільярда євро.

Читайте також

NYT порівняла "мирні плани" Венса та Путіна
сьогодні, 02:30 157 переглянули
Венс і Путін на фото