Олімпіада: організатори звинуватили українську спортсменку в розповсюдженні пропаганди

Спортсменка розповсюджує пропаганду на Олімпіаді
Спортсменка розповсюджує пропаганду на Олімпіаді

Українську веслувальницю Анастасію Рибачок змусили перефарбувати фразу "I am Ukrainian" на її човні через обвинувачення її в пропаганді. Про це повідомила компанія BGV Group.

Зазначається, що сам дизайн човна мав символічне значення для спортсменки, а напис "I am Ukrainian" був важливим для всієї команди. Анастасія Рибачок самостійно розробила дизайн човна, вклавши в нього значення української самоідентичності та незламності.

Проте, Міжнародний олімпійський комітет забороняє розміщення будь-яких написів, пов'язаних з війною, на човнах.

Анастасія Рибачок пояснила, що напис "I am Ukrainian" має інше значення, оскільки він вказує на її приналежність до України та символізує її віру в себе та свої можливості.

Компанія обіцяла, що фразу "I am Ukrainian" та унікальний дизайн будуть відновлені після повернення Анастасії.

Анастасія Рибачок, срібна олімпійська чемпіонка 2020 року, виступає на Олімпіаді у Парижі у категоріях каное-двійка на 500 метрів і каное-одиночка на 200 метрів. Вона вже успішно почала виступи на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі разом з Людмилою Лузан у каное-двійках на 500 метрів. Наступний старт Рибачок заплановано на 8 серпня в категорії каное-одиночка.

Також на Олімпіаді у Парижі відбулася незвичайна ситуація, коли величезний кит з'явився під час змагань серфінгістів на Таїті.

Читайте також