Олімпійські ігри: Париж підрахував прибутки

Логотип Олімпійських ігор у Парижі
Логотип Олімпійських ігор у Парижі

Франція заробила на Олімпіаді-2024 мільярди євро

Франція успішно провела Олімпіаду-2024 та заробила на цьому значні гроші. Паризький регіон очікує фінансову вигоду від 6,7 до 11,1 млрд євро. Офіційні цифри будуть опубліковані пізніше. Про це повідомляє Euronews.

Завершилися Олімпійські та Паралімпійські ігри у Парижі, і зараз Франція повинна сплатити Міжнародному олімпійському комітету понад 8 млрд євро за організацію найбільшого спортивного заходу у світі.

Якщо ціна залишиться такою самою, то Париж провів найдешевші літні Ігри за останні десятиліття. Раніше Олімпіада в Токіо у 2020 році коштувала більш ніж 12 млрд євро. Це стало можливим завдяки використанню існуючих спортивних об'єктів, а не будівництву нових.

Олександра Дубланш, голова Choose Paris Region, зазначила: "Позитивним моментом є те, що протягом Олімпійських та Паралімпійських ігор у нас було на 500 тис. туристів більше, ніж минулого літа. Це має певний економічний вплив. Але ми все ще чекаємо на остаточні результати, які продемонструють економічні переваги проведення подібних заходів".

Банк Франції підтвердив свій прогноз на третій квартал, зазначивши зростання економічної активності приблизно на 0,4%. Одним з факторів є успішна організація Олімпіади.

У Парижі та інших містах французькі правоохоронці запобігли терактам під час Олімпійських та Паралімпійських ігор. Зловмисники, серед іншого, планували атакувати "ізраїльські установи або представників Ізраїлю в Парижі".

Читайте також