Омбудсман звернувся до ООН та МКЧХ щодо страт українських військовополонених

Омбудсман просить ООН та МКЧХ допомогти військовополоненим
Омбудсман просить ООН та МКЧХ допомогти військовополоненим

Омбудсман України закликав міжнародну спільноту зреагувати на нові випадки страт українських військовополонених

Омбудсман України Дмитро Лубінець звернувся до міжнародної спільноти щодо нових випадків страт українських військовополонених російськими окупантами. Це сталося після появи в соціальних мережах відео, на якому, ймовірно, зафіксовано розстріл беззбройних українських військових на Донеччині.

Лубінець наголосив, що такі дії є грубим порушенням Женевської конвенції про поводження з військовополоненими та міжнародного гуманітарного права. Він повідомив, що направляє листи до ООН та МКЧХ з вимогою фіксувати ці порушення.

Такі речі – це неприпустимо і є порушенням прав людини! Водночас поведінка російських військових толерується від їхнього вищого керівництва. Саме тому необхідна фіксація і перевірка кожного злочину і належне покарання!

Раніше 12-та бригада спеціального призначення "Азов" НГУ повідомила про зйомку дроном моменту розстрілу трьох беззбройних українських військових у населеному пункті Нью-Йорк. Пізніше бійці "Азову" спільно з 49-м окремим штурмовим батальйоном взяли в полон одного з окупантів, причетних до цього злочину.

Ми також писали: полонений росіянин розлютив українців - згадали, як знущаються з наших хлопців у РФ.

Читайте також