Оновлення даних через «Резерв+»: Міноборони пояснило, коли треба йти до ТЦК

Міноборони надає пояснення щодо оновлення даних
Міноборони надає пояснення щодо оновлення даних

Згідно з новим законом про мобілізацію, громадяни, які призначені до військової служби, повинні оновити свої облікові дані протягом 60 днів. Це можна зробити за допомогою застосунку "Резерв+".

Починаючи з 18 червня, в електронному військово-обліковому документі є QR-код, і він має таку ж юридичну силу, як і паперовий документ. Про це заявив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін в коментарі для "РБК-Україна".

"Документ містить QR-код, який уповноважені органи (поліція та ТЦК) можуть перевіряти, просто скануючи його камерою смартфона. В документі також містяться персональні та службові дані, інформація про дату ВЛК, відсрочку чи бронювання", - пояснив він.

Тому, оновивши свої дані за допомогою застосунку "Резерв+", можна виконати нові вимоги мобілізаційного закону. Проте в деяких випадках може знадобитися відвідати ТЦК та СП додатково.

"До ТЦК та СП треба йти додатково, якщо дані були введені некоректно в реєстрі "Оберіг", або якщо людина порушила правила військового обліку. Також до ТЦК та СП повинні звернутися ті, хто має бронювання, право на відстрочку або отримав направлення на ВЛК чи мобілізаційне розпорядження", - констатував Лазуткін.

Нагадаємо, починаючи з 18 червня, у застосунку "Резерв+" генерується QR-код, який буде скануватися для перевірки даних військовозобов'язаних.

Читайте також