ООН виявила нові докази катувань українців російськими загарбниками: деталі

Докази катувань українців російськими загарбниками
Докази катувань українців російськими загарбниками

Незалежна міжнародна комісія ООН знайшла нові докази катувань українців Росією на окупованих територіях України та в РФ. Згідно зі звітом Комісії, катування стали поширеною практикою, при цьому особи, які вчиняли ці злочини, почувалися безкарними.

Розслідування Комісією показало, що російська влада систематично застосовувала катування в окупованих регіонах України. Нові докази підтверджують попередній висновок Комісії про широке поширення цієї практики.

Зазначається, що катування на українських в'язнях у РФ часто здійснювали співробітники конкретних служб. Також використання сексуального насильства є розповсюдженим і систематичним методом катування.

Комісія підкреслює, що деякі накази про жорстоке поводження видавалися вищими чиновниками російської влади, які або схвалювали, або не вживали заходів для припинення такого поводження.

Голова Моніторингової місії ООН в Україні також підтвердила, що українські військовополонені зазнають катувань з боку російських окупантів. Після обміну полоненими 31 травня кожен захисник поскаржився на тортури з боку РФ.

Читайте також