Операція у Курській області: місцеві ополченці дякують ЗСУ (відео)

Місцеві ополченці дякують ЗСУ в Курській області
Місцеві ополченці дякують ЗСУ в Курській області

Місцеві ополченці Суджі Курської області висловлюють подяку Збройним силам України та заявляють про своє незадоволення присутністю російської армії у їх місті. Вони закликають ЗСУшників не пошкодити їхнє місто. Також, ополченці звернулися до української армії зі словами, що вони не раді її присутності. Ополченці вважають, що вони ніколи не мали проблем з українцями і все почалося з приходом російських військ. Вони закликають російську армію покинути Курську область, тому що їх ніхто тут не чекає. Це заява ополченців, яка поширюється в мережі.

Ополченці також запрошують жителів Курської області приєднатися до них. Вони розмістюють інформацію на своєму сайті opir.org.ua. Раніше повідомлялося, що Суджа, невелике місто в Росії, зазнає серйозних проблем, і його мешканці звертаються до президента Володимира Путіна з проханням про допомогу. В соціальних мережах можна зустріти крики про допомогу від місцевих жителів міста, які стикаються з економічними та соціальними проблемами.

Повідомляється, що російські солдати готуються до оборони Курської атомної електростанції через наближення ЗСУ. Російські силовики перекрили під'їзди до станції. Бойові дії ведуться відносно відносно недалеко від Курчатова, де розташована електростанція. ЗСУ взяли населені пункти Козачія Локня, Мирний, Круглик і Бондарівка. На півдні українські з'єднання увійшли в Мартинівку і з'єдналися там в бою. Також розпочався бій за Коренево, а також спроби зайняти Ольгівку з Крем'яним.

Є повідомлення, що підрозділи ЗСУ розташовані приблизно за 30 км від Курчатова, де розташована Курська атомна електростанція.

Російський диктатор Володимир Путін провів нараду з постійними членами Радбезу. Міністерство оборони РФ визнало, що бої тривають у Курській області Росії, включно з містом Суджа.

Читайте також