Операція в Курській області та медалі на Олімпіаді у греко-римській боротьбі. Головне за 8 серпня

Операція в Курській області та медалі на Олімпіаді у греко-римській боротьбі
Операція в Курській області та медалі на Олімпіаді у греко-римській боротьбі

Ситуація в Курській області продовжує загострюватися. За 48 годин Україна змогла взяти під контроль більше території, ніж під час контрнаступу влітку 2023 року. Цей наступ показує, що Росія не винесла жодних уроків з попередніх конфліктів. Наразі Росія не реагує значно на цей наступ, але з прибуттям літаків F-16 у Путіна буде багато причин для занепокоєння.

Українські сили були заявлені в Курську о восьмій ранку 6 серпня. Росія заявила, що прикордонні села та місто Суджа були захоплені українськими силами, але ці заяви ще не були офіційно підтверджені.

Окрім передбачуваних погроз знищення України та застосування тактичної ядерної зброї, Росія не відреагувала суттєво на наступ. Оскільки літаки F-16 також прибувають на передову, у Путіна є багато причин для занепокоєння.

У греко-римській боротьбі український борець Парвіз Насібов здобув срібло на Олімпіаді-2024. У фіналі він поступився представнику Ірану Саїду Есмаїлі Лейвесі з рахунком 6:5.

Україна уклала угоду про безвізовий режим з Маврикієм, яка сприятиме поїздкам маврикійських інвесторів до України та збільшить кількість українських туристів на Маврикії. У МЗС України Дмитра Кулеби були переговори з міністром закордонних справ Маврикію Манішем Гобіном, під час яких підписали цю угоду.

В Україну прибула делегація Конгресу США, з якою президент Володимир Зеленський провів зустріч. Голова держави обговорив з делегацією шляхи досягнення справедливого миру в Україні та протиповітряну оборону.

Укрзалізниця випустила перший дитячий вагон, який буде курсувати на маршруті Харків-Ясіня. Вагон адаптований для комфортної та безпечної поїздки родин з дітьми будь-якого віку, але особливо зацікавить дітей до восьми років. Пасажири дитячого вагона отримуватимуть спеціальні браслети з контактним номером телефону батьків під час посадки.

Читайте також

NYT порівняла "мирні плани" Венса та Путіна
сьогодні, 02:30 157 переглянули
Венс і Путін на фото