Оператор «Північного потоку-2» після санкцій задумався про банкрутство

Зареєстрована у Швейцарії компанія Nord Stream-2 AG, що побудувала газопровід «Північний потік-2» з Росії до Німеччини, розглядає можливість подати заяву про неплатоспроможність через санкції США.

Сполучені Штати ввели санкції проти Nord Stream 2 AG після того, як Росія визнала «незалежність» ОРДЛО – ще  до вторгнення в Україну, що спричинило хвилю економічних санкцій з боку Заходу.

Nord Stream 2 AG, яка зареєстрована в Швейцарії та належить російському державному газовому монополісту «Газпром», минулого року завершила проєкт вартістю 11 мільярдів доларів, який був покликаний подвоїти потужність перекачування газу з Росії до Німеччини.

Зареєстрована в Швейцарії Nord Stream-2 AG також розриває контракти з працівниками.

Поки що не оголошено, чи будуть закриті всі організації, пов’язані з Nord Stream-2 AG, і як «Газпром» планує продовжити обслуговування газопроводу.

Міністр економіки Швейцарії Гі Пармелін заявив у понеділок в інтерв'ю швейцарській радіостанції RTS, що весь персонал Nord Stream, понад 140 співробітників, які працювали на компанію в швейцарському місті Цуг, були звільнені.