Оперний співак 13 місяців провів на фронті: історія ветерана з Дніпра

Оперний співак на війні
Оперний співак на війні

Сергій Гаврилов – ветеран війни, який підтримує побратимів українською музикою

Сергій Гаврилов – ветеран війни, який протягом 13 місяців був військовослужбовцем 128-ї бригади територіальної оборони Збройних сил України. Перед тим він співав у Дніпровському академічному театрі опери та балету, де працював 18 років. Про це повідомляє «Суспільне».

Перед початком війни, Сергій звільнився з роботи і почав надавати приватні уроки музики. Проте, коли Росія почала агресію, він вирішив стати на захист України. Незважаючи на проблеми зі зором, Сергій воював на Харківському, Донецькому та Луганському напрямках.

На сьогоднішній день, Сергій Гаврилов виконує українські пісні, щоб підтримати бойовий дух своїх побратимів. Він разом з культурним десантом відвідує військових. Він почав співати з шести років і навіть під час військової служби він був у складі ансамблю армії. Також він отримав музичну освіту і став оперним співаком. 18 років він виступав на сцені Дніпровського театру опери та балету.

«Психологічно це дуже важко, фізично це дуже важко. Хоч і кажуть: «Ай, та що там співати» – це дуже важко. Ти один, перед тобою оркестр, а там ще глядачі, але мені було просто – я нікого не бачив», – пояснив Сергій.

За кілька років до початку війни, Сергій змушений був завершити свою театральну кар'єру через проблеми зі зором. Але після початку війни, він був закликаний військовим комісаріатом. У перший день великої війни, коли снаряд пролетів над будинком його студентки, він вирішив залишити все і піти до військовим комісаріату.

Сергій став оператором протитанкових ракетних комплексів і брав участь у війні на Харківському, Луганському та Донецькому напрямках. За словами Гаврилова, він постійно співав – під час копання окопів, перед та після бойових дій. Навіть під час служби в бригаді, він також волонтерно керував хором у церкві.

Після 13 місяців служби, Сергія звільнили через проблеми зі здоров'ям. Його зір погіршився до рівня -13 і -10. Він провів два місяці в лікарні, де пройшов лікування. Недавно він переніс операцію на очах. Наразі він продовжує співати і давати приватні уроки з фортепіано. Зараз побратими звертаються до нього, щоб навчитися грати або співати.

До речі, раніше втік з полону розвідник з 58-ї окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського – Вадим з позивним Вадос. Він повернувся до своїх і продовжив боротьбу з окупантами. За його словами, найчастіше, окупанти обговорюють його у радіозв'язку.

Читайте також