Орбан знову несе маячню: Україна має бути "буферною зоною" поза ЄС та НАТО

Орбан: Україна повинна бути "буферною зоною" між Росією та Заходом

Віктор Орбан заявив, що Україна повинна бути "буферною зоною" між Росією та Заходом, надаючи гарантії безпеки, але не вступаючи до ЄС чи НАТО. Про це він заявив під час спілкування з Вольфгангом Шусселем. "Найкраща перспектива – щоб вона була буферною зоною між Росією та Заходом – звісно, ​​з гарантіями безпеки. Якщо це не допоможе, Україна втрачатиме" - сказав Орбан.

Угорський прем'єр також вважає, що можливість прийняти Україну та Грузію до ЄС та НАТО у 2008 році була втрачена, що призвело до втрати перспективи на членство у цих організаціях.

Однак Шуссель був не погоджується з Орбаном щодо того, що припинення вогню означало б поразку для України. Орбан вважає, що Україна може втратити ще більше територій у разі продовження війни.

Також Орбан стверджує, що Росія ніколи не сприйматиме Україну як партнера у переговорах, лише США і ЄС можуть бути такими партнерами.

За словами Орбана, потрібно демонструвати силу Росії та чітко донести їй, що у кожної сторони є свої інтереси і на основі цього можна домовитися.

Також Орбан висловив сумнів, що російсько-українська війна може закінчитися у 2024 році і стверджує, що потрібно досягти припинення вогню і почати переговори.

Він також вважає, що Європа не може достатньо підтримувати Україну зброєю, оскільки у європейських суспільствах вже є велика кількість обурених надмірною допомогою.

Орбан проти надання грошової допомоги США Україні, Ізраїлю та Тайваню, якщо це не кредит.