Орбан знову став підспівувати Путіну. Що видав на цей раз

Віктор Орбан, прем'єр-міністр Угорщини, заявив, що стратегія Європейського Союзу стосовно російсько-української війни не дала очікуваних результатів. Він стверджує, що Україна не здобуде перемогу на фронті, що загрожує її безпеці та стабільності.

Прем'єр висловив свою думку у радіоінтерв'ю. Він назвав стратегію ЄС, за якою "українці повинні перемогти, росіяни повинні програти", проваленою. Орбан зазначив, що кожен тепер знає про цю провалу, але ніхто не наважується визнати її.

Прем'єр стверджує, що навіть "всі військові експерти" вважають, що Україна не здатна перемогти на фронті. Він закликав до необхідності запровадження "плану Б" для захисту України.

Орбан також зазначив, що лідери ЄС не зможуть впоратися з проблемою конфлікту, тому на наступних європейських виборах мають відбутися зміни. Він не планує просити вибачення за свою зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним, за яку його критикували колеги з ЄС. Під час цієї зустрічі Орбан назвав війну проти України "воєнною операцією".

Щодо Угорщини, в жовтні відбулося припинення виділення ЄС траншу у 500 млн на військову допомогу Україні. Крім того, цього року міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто відвідав Москву для домовленостей щодо збільшення поставок газу з РФ.