Остання ставка Путіна. Чи зіграє вона?

Остання ставка Путіна: невідомі результати
Остання ставка Путіна: невідомі результати

Захід опинився в складному положенні. Його політики бояться, що Росія переможе у війні, але водночас бояться надавати підтримку Україні, необхідну для того, щоб Росія програла. Така нерішучість ставить Захід у потенційно програшну позицію, а Володимир Путін це використовує.

Багато політиків у США та Європі вірять, що якщо Україна переможе, то почнеться ядерна війна. На основі цього вони продовжують вести політику проти України. Але насправді, якщо переможе Росія, Путін змусить НАТО інтервенцію та може спровокувати Третю світову війну. Тому фактично ризик існує незалежно від того, хто переможе в Україні.

Метою НАТО було завжди запобігти Росії та її союзникам захопити Західну Європу, і коли Радянський Союз розпався, ця мета майже досягнута. Але Захід помилився, віривши, що Росія стане демократичною. Ця помилка зараз виявляється в Україні.

Північноатлантичний альянс не був готовий до російського вторгнення в Україну. Москва явно демонструвала свої претензії на світову гегемонію і шукала союзників серед терористичних режимів.

Стратегія Путіна сьогодні полягає в тому, щоб не програти війну до президентських виборів в США 2024 року, чекаючи на зміну влади у Вашингтоні та розрив у коаліції Заходу, яка підтримує Україну. Він сподівається, що Дональд Трамп визнає українську державу зоною стратегічних інтересів Москви.

Але Америка повинна зробити більше, щоб переконатися, що Україна переможе у своїй боротьбі з Росією.

Дуже важливо, щоб США продовжували надавати допомогу Україні, особливо в період великої загрози. Але в Конгресі є група політиків, які блокують цю допомогу і тим самим ставлять під загрозу не тільки Україну, але і саму Америку.

Наступні 6-12 місяців будуть вирішальними не тільки для України, але й для Америки, і доля обох країн залежатиме від того, які рішення прийматимуться в цей період.

Pадикально налаштовані політики, які блокують допомогу Україні, повинні розуміти, що їхні дії призведуть до розпаду держави, насильства та геноциду українського населення. Це несе великі наслідки для України, але також і для всього світу.

Путін бреше, коли говорить, що хоче відродити СРСР. Він насправді хоче відродити царську Росію з собою в ролі царя. Його ціллю є знищення України і відновлення "історичної" імперської Росії.

Республіканська партія, яка колись боролася з тоталітарним СРСР, тепер стає інструментом для відтворення нової Російської імперії. Це дуже дивно і небезпечно для Америки та всього світу.

Читайте також