Остін обговорив з міністром оборони Китаю війну в Україні

США та Китай обговорили оборонні відносини та війну Росії проти України

Міністр оборони США Ллойд Остін провів відеозв'язок з колегою з Китаю Дон Джуном, під час якого обговорили оборонні відносини між двома країнами, а також конфлікт Росії з Україною.

За інформацією Пентагону, Остін та Джун обговорили відносини між США та Китаєм в сфері оборони, а також питання безпеки на регіональному та глобальному рівнях. Голова Пентагону підкреслив необхідність збереження відкритих комунікаційних ліній між військовими обох країн після недавніх переговорів щодо спільної оборонної політики у січні 2024 року, а також раунду військово-морських переговорів на робочому рівні.

Ми будемо літати, плавати та працювати – безпечно та відповідально – там, де це дозволяє міжнародне право. – заявив Остін.

Остін також підкреслив важливість дотримання свободи судноплавства у відкритому морі, яка гарантована міжнародним правом, зокрема в Південнокитайському морі.

В ході розмови була діяльно обговорена війна Росії з Україною, а також занепокоєння щодо провокацій з боку Північної Кореї.

Міністр також наголосив, що США залишаються вірними політиці "єдиного Китаю", яка ґрунтується на Законі про відносини з Тайванем, трьох американо-китайських спільних комюніке та шести запевненнях. Він підкреслив важливість збереження миру та стабільності у всьому світі.

Джерело: Еспресо