Остін пояснив відмову надати Україні ATACMS для далеких ракетних ударів по РФ

Україні не надали ATACMS для ракетних ударів
Україні не надали ATACMS для ракетних ударів

Міністр оборони США коментує питання надання Україні ракет ATACMS

Ллойд Остін, міністр оборони США, висловив свою думку щодо надання Україні ракет ATACMS для ударів на російські цілі на великій відстані. Він зазначив, що Росія вже перемістила свою авіацію за радіус дії цих ракет.

"Україна вже має значні власні можливості атакувати цілі, які виходять за можливості ATACMS чи Storm Shadow. Росіяни перенесли свої літаки, які використовують для ударів КАБами, за межі радіуса дії ATACMS. Ми зосереджуємось на тому, щоб допомогти Україні бути більш ефективною в захисті своєї території", – заявив Остін після засідання "Рамштайну".

США продовжують підтримувати Україну

Глава Пентагону наголосив, що жодна окрема зброя не зможе вирішити хід війни і США будуть продовжувати всебічно підтримувати Україну в досягненні успіху на полі бою.

Остін також висловив думку, що конфлікт зрештою буде вирішено за столом переговорів, хоча точний час цього передбачити неможливо. За його словами, війна може швидко закінчитися, якщо Путін прийме рішення вивести війська з окупованих територій України.

Співпраця для захисту України

Генерал Чарльз Браун, голова Об'єднаного комітету начальників штабів США, повідомив про тісну співпрацю з Україною для захисту Покровського напрямку та інших ділянок фронту.

Новий пакет військової допомоги для України

США оголосили про надання нового пакету військової допомоги Україні на 250 мільйонів доларів, який включає ракети для ППО, боєприпаси та бронетехніку.

Президент Зеленський наголосив на необхідності засобів для ураження російських авіабаз

Під час зустрічей з німецькими високопосадовцями в рамках "Рамштайну" президент Зеленський підкреслив важливість отримання засобів для ураження російських авіабаз, де знаходяться літаки з КАБами.

Читайте також