Падіння мосту в Балтиморі. Шестеро людей вважаються загиблими

У американському місті Балтимор стався нещасний випадок, коли контейнеровоз зіткнувся з місцевим мостом, що призвело до його руйнування. У результаті загинули шестеро робітників, які перебували на мосту. Ця подія сталася в ніч на 26 березня близько 01:28 за місцевим часом. Корабель Dali під прапором Сінгапуру вирушав з порту Балтимора в Шрі-Ланку. Міст назвали на честь поета і автора національного гімну США Френсіса Скотта Кі. На мосту перебували декілька транспортних засобів.

Згідно з повідомленням Reuters, причиною зіткнення става втрата живлення кораблем. Це призвело до закриття одного з найбільших портів на східному узбережжі США. Президент Джо Байден висловив свої співчуття і заявив, що подія є нещасним випадком.

Після 18 годин пошуково-рятувальних операцій в бурхливих водах судна, водолази стикаються з небезпечними умовами і не можуть знайти живих робітників. Контрадмірал Шеннон Гілріт відзначив, що немає надії знайти загиблих живими через тривалий час, що пройшов з моменту аварії.

Влада сподівається відновити пошукові роботи вранці середи. На місці події також присутній міністр транспорту Пітер Буттіджедж. Подія отримала широке відображення в соціальних мережах, де було опубліковано відео зіткнення контейнеровоза з мостом.

Додамо, що раніше у США стався інший нещасний випадок, пов'язаний з авіацією. В ньому загинув надзвуковий бомбардувальник В-1 Lancer під час посадки. В цей час погодні умови були поганими з низькою видимістю і хмарністю, а також з негативною температурою.