Папа Римський розкритикував пари, які заводять тварин, а не народжують дітей

Папа Римський розкритикував тваринний промисел
Папа Римський розкритикував тваринний промисел

Папа Римський Франциск висловив свою критику щодо пар без дітей, але з домашніми улюбленцями. Він наголосив на важливості великих сімей у зв'язку з демографічною кризою, яка має місце у світі. Цю інформацію повідомляє Daily Mail.

Понтифік зробив таке заяву під час свого візиту до Індонезії. Він похвалив сім'ї з трьома і більше дітьми і назвав їх прикладом для усіх, але одночасно висловив свою критику щодо пар бездітних, які "обирають котів і собак".

Це не може закінчитись добре

Ця заява не є новим явищем в мові Папи Франциска, він вже раніше закликав пари думати про дітей, а не тварин. Одним разом, він розповів історію, яка сталася з ним у 2023 році, коли жінка попросила його благословити свою собаку, що вона назвала своєю "дитиною". Це розлютило Папу, і він зізнався, що втратив терпіння і накричав на жінку.

Останнім часом Папа Римський Франциск закликав італійців народжувати більше дітей, оскільки у Європі спостерігається падіння народжуваності.

Проблема не полягає в народженні дітей. Це егоїзм, споживання та індивідуалізм, що роблять людей насиченими, самотніми та нещасними

Франциск звернув увагу на політичні стратегії, які мають заохочувати пари мати дітей, зокрема припинення нестабільних трудових контрактів та обмеження перешкод для купівлі житла. Крім того, він закликав до того, щоб жінкам не доводилося вибирати між материнством і кар'єрою.

До речі, Папа Римський зазначив, що сексуальне задоволення є "даром Божим", але католики повинні уникати перегляду порнографії.

Крім цього, Папа Римський Франциск вибачився за використання вульгарних та принижувальних термінів щодо геїв-священиків, що підтверджує заборону католицької церкви на прийняття геїв-священиків.

Читайте також