Папа Римський у промові згадав «мученицьку Україну» та закликав не забувати її

Папа Римський за кафедрою
Папа Римський за кафедрою

У середу понтифік Франциск у Ватикані під час богослужіння закликав молитися за народи, які страждають від війни. Він згадав про Україну, назвавши її "мученицькою". Про це повідомило видання Vatican News.

Крім цього, після загальної аудієнції Папа висловив жаль через загострення ситуації у Лівані після бомбардування з боку Ізраїлю. Він закликав міжнародну спільноту зробити все можливе для зупинки ескалації, назвавши її жахливою та неприйнятною.

Після цього Франциск закликав присутніх молитися за всі народи, які страждають від війни.

І молімося за всіх, за всі народи, які страждають через війну: не забуваймо мученицьку Україну, М'янму, Палестину, Ізраїль, Судан, всі стражденні народи. Молімося за мир!

Раніше Папа Римський вже засуджував обстріли Росією української території та вбивство мирних громадян України.

Нагадаємо, що раніше під час війни в Україні та бойових дій між Ізраїлем і ХАМАС Франциск закликав припинити вогонь та зазначив, що "мир, досягнутий шляхом переговорів, завжди кращий, ніж нескінченна війна".

Варто зазначити, що Папа Франциск закликає до припинення вогню та відновлення переговорів, а не капітуляції України. Про це заявив директор прес-служби Ватикану Маттео Бруні.

Папа Римський провів 14 червня двосторонні переговори зі світовими лідерами на саміті країн "Великої сімки" (G7) в Італії, включаючи зустріч з президентом України Володимиром Зеленським.

Читайте також

В Якутії впав літак Ан-3, є жертви
сьогодні, 08:03 1 переглянули
В Якутії впав літак Ан-3, є жертви