Папа Римський виступив проти заборони в Україні релігійних установ, пов’язаних із РФ

Папа Римський проти заборони релігійних установ
Папа Римський проти заборони релігійних установ

Глава Католицької церкви Франциск засудив закон про заборону діяльності релігійних організацій, які пов'язані з Росією, в Україні. Він закликав не обмежувати свободу молитви. Свої слова Франциск висловив у Ватиканському інформаційному ресурсі Vatican News.

Глава Католицької церкви зазначив, що в Україні людям, які хочуть молитися у своїй церкві, не дозволяють це робити. Він закликав не допускати заборони будь-якої християнської церкви.

Папа закликав до того, щоб ті, хто молиться, не вчиняли зла через це. Він наголосив, що жодну церкву не можна ображати.

Франциск сказав, що той, хто злочиняє проти свого народу, повинен нести за це відповідальність. Він закликав дозволити тим, хто хоче молитися, молитися у церкві, яку вони вважають своєю.

Раніше глава Чечні Рамзан Кадиров осудив заборону Московської церкви в Україні і заявив, що українській владі не вірити.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про заборону діяльності релігійних організацій, які мають керівний центр у державі, яка веде збройну агресію проти України. Законом передбачено заборону Російської православної церкви як релігійної організації. Українські церкви, які підозрюють у співпраці з Росією, мають дев'ять місяців на розрив зв'язків.

23 серпня спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав закон про заборону діяльності релігійних організацій, які мають керівний центр у державі, яка здійснює збройну агресію проти України. Також, Верховна Рада ухвалила урядовий законопроєкт про заборону Московської церкви, яка працює в Україні як УПЦ МП. Народного депутата Юрія Загороднього, який голосував за заборону Російської православної церкви, виключили з групи "Платформа за життя та мир".

Заступник голови ради безпеки РФ Дмитро Медведєв різко відреагував на заборону діяльності релігійних організацій, які мають керівний центр у країні, яка здійснює збройну агресію проти України. Президент України Володимир Зеленський прокоментував рішення Верховної Ради щодо законопроєкту про заборону Московської церкви, назвав його законом про "духовну незалежність України".

Читайте також