Папа Римський захворів: через обстеження скасували всі аудієнції

Папа Римський Франциск пройшов обстеження легень у лікарні через застуду, тому всі його робочі аудієнції були скасовані. Про це повідомляє Vatican News.

Згідно з повідомленням директора пресслужби Святого Престолу Маттео Бруні, всі аудієнції Папи Франциска, заплановані на суботу, 25 листопада 2023 року, були скасовані через його легку застуду.

Після обіду Бруні повідомив, що Папа раннього пообіддя прибув до римської лікарні "Gemelli Isola" для комп'ютерної томографії, щоб переконатися, що немає загрози легеневих ускладнень.

Результати обстеження були негативні, тому Папа повернувся до "Дому святої Марти", повідомив речник Апостольської Столиці.

Папа Римський Франциск раніше закликав до припинення бойових дій в Ізраїлі та Палестині, оскільки війна й тероризм призводять лише до смерті та страждань. 

Також Папа висловив думку, що торговці зброєю зацікавлені у війні в Україні. 

Недавно Папа Римський Франциск знову звернув увагу на агресорську країну, визнавши її історичну спадщину та нагадавши молоді про роль імператорів РФ. 

Пізніше понтифік заявив, що його коментарі про "велику матінку Росію" не мали політичного підсмаку. Він зізнався, що його слова були погано сформульовані й потрібно розглядати їх у культурному контексті.