Паралімпіада-2024: Україна здобула срібну медаль у веслуванні

Україна на Паралімпіаді-2024: срібло в веслуванні
Україна на Паралімпіаді-2024: срібло в веслуванні

Україна виграла свою першу медаль на Паралімпійських іграх-2024 у Парижі в гонках на байдарках і каное. Бронзову медаль отримав 36-річний Микола Синюк, який фінішував третім у фіналі одиночок класу KL2. Про це повідомляє «Суспільне Спорт».

У фіналі Синюк добре стартував, але тривалий час займав четверте місце. Але в самому кінці гонки він зміг здобути медаль - показавши час 42.61 секунди, випередивши австрійця Менді Свободу всього на 0.02 секунди.

Для Синюка це вже друге золото Паралімпійських ігор: у 2020 році він став срібним призером. Гонки на байдарках і каное - це десятий вид спорту, в якому Україна здобула медаль на Паралімпійських іграх в Парижі.

Раніше було повідомлено, що український легкоатлет Ігор Цвєтов отримав золоту медаль в бігу на 200 м в класі Т35 на Паралімпійських іграх-2024 в Парижі. Це друга нагорода спортсмена на цих іграх. Цвєтов став найкращим в гонці на 200 м в класі Т35, показавши найкращий результат сезону.

Також, український велосипедист Єгор Дементьєв здобув золоту медаль Паралімпійських ігор 2024 року в груповій шосейній гонці. Він переміг на дистанції 14,2 км серед спортсменів класів C4-5. Це вже друга нагорода параолімпійця цього року, адже раніше він став срібним призером в особистому переслідуванні на треку.

Паралімпійці України продовжують порадувати нас своїми досягненнями на Іграх у Парижі. У восьмий день змагань вони здобули цілих дев'ять медалей, серед яких дві золоті, дві срібні та п'ять бронзових.

Читайте також