Паралімпійський тріумф: українці здобули ще 5 медалей у Парижі

Паралімпійські медалістки з України на змаганнях в Парижі
Паралімпійські медалістки з України на змаганнях в Парижі

Українські спортсмени на Паралімпійських іграх у Парижі продовжують вражати світ своїми незламними досягненнями. За останній час вони здобули ще 5 медалей, що є довідкою їхньої неймовірної сили духу та волі до перемоги, повідомляє Міністерство молоді та спорту.

Олександр Назаренко, український дзюдоїст, став чемпіоном у ваговій категорії до 90 кг, здобувши золоту медаль. Андрій Трусов також додав ще одну золоту медаль до своєї колекції, встановивши європейський рекорд на дистанції 50 метрів батерфляєм. Анастасія Гарник стала чемпіонкою у ваговій категорії понад 70 кг, отримавши золото. Марина Литовченко здобула срібну медаль у настільному тенісі. Також Денис Остапченко та Сергій Паламарчук здобули бронзові медалі на дистанції 200 метрів вільним стилем, а Ігор Німченко отримав бронзу у комплексному плаванні на 200 метрів.

Ці перемоги мають велике значення для України. Золоті медалі Назаренка та Гарник стали вже 19-м та 20-м золотом для країни на цих Паралімпійських іграх. Трусов має вражаючу колекцію з п'яти медалей у Парижі, а для Литовченко це вже третя медаль у кар'єрі на Паралімпіаді.

Також варто зазначити, що українські спортсмени продовжують радувати своїми досягненнями. Раніше Ігор Цвєтов отримав золоту медаль у бігу на 200 метрів у класі Т35. Єгор Дементьєв також здобув золото у груповій шосейній гонці серед спортсменів класів C4-5. Це доводить, що українські паралімпійці надзвичайно талановиті та сильні спортсмени.

Читайте також