Парки Києва: красиві парки Києва, де можна погуляти з дітьми

Парки Києва: красиві парки Києва, де можна погуляти з дітьми

Київ не просто столиця України, але місто славиться своїми зеленими зонами та парками, які пропонують чудові умови для прогулянок із дітьми. Саме дитячі парки Київ є настільки різноманітними, наскільки це можливо.

Розглядаючи цікаві парки Києва, варто враховувати, що місто неймовірно велике і неймовірно різноманітне, а значить у першу чергу парк під Києвом потрібно шукати за розташуванням, а вже потім за всіма іншими критеріями. Адже завжди знайдуться парки, де можна погуляти поблизу.

Парки у Києві де можна погуляти з дітьми

Вибираючи парки Києва, де погуляти, звичайно, треба розуміти, що саме необхідно. Комусь потрібні місця відпочинку з дітьми, а комусь із свійськими тваринами. Наприклад, парки Києва де погулятими з дітьми точно матимуть красивий та просторий майданчик, гойдалки та доріжки, де малюки вільно гулятимуть. Парки для собак, навпаки, будуть більш закритими, але все ще просторими.

дитячі парки київ

У будь-якому випадку парки пропонують різноманітні можливості для відпочинку та розваг з дітьми, від активних ігор на дитячих майданчиках до спокійних прогулянок та пікніків на природі. Тому знайти свій варіант точно вдасться.

Що такого особливого у парках Києва:

  1. Неймовірна різноманітність. Парки не просто різні, а й мають абсолютно унікальні концепції. Вони можуть бути ботанічними або мати тематику ігор (своєрідний скеледром). Є парки з озерами та своєю унікальною флорою, фауною.

  2. Безліч розваг в одному місці. Є щось, що поєднує всі парки. Вони мають зони відпочинку, ресторани, дитячі майданчики. Тобто, можна скласти відпочинок на весь день і навіть не залишати територію парку.

  3. Відпочинок для батьків. Що ще важливіше, у парку можуть відпочити не лише діти. Завжди біля дитячих майданчиків є місця відпочинку батьків. Це також важливий аспект.

Парки у Києві дивують і красою. Вони можуть стати місцем для фотосесій та просто відпочинку на пікніку.

дитячі парки київ

Важливо також, що парки розташовані рівномірно по всьому місту, а значить, вдасться досить швидко знайти місце для відпочинку всією родиною.

Парк Шевченка

Почнемо із досить великого парку у столиці. Парк Шевченка розташований у самому центрі міста, названий на честь великого українського поета Тараса Шевченка. Це один із найстаріших парків Києва, закладений у 1890 році. Із цим парком пов'язано багато цікавих історій.

Що важливо, у парку є дитячі майданчики. У парку є кілька сучасних та безпечних дитячих майданчиків з різноманітними гірками, гойдалками та «лазилками». Діти точно оцінять таку різноманітність.

дитячі парки київ

У парку є кафе і навіть ресторани. Вони розташовані переважно навколо, втім, знаходяться в пішій доступності. По суті можна відпочити там із сім'єю або перекусити після активних ігор.

Розглядати різноманітність парку, слід згадати, що на його території є пам'ятники та фонтани. Центральне місце займає пам'ятник Тарасу Шевченку, поряд з яким знаходиться фонтан, популярний у дітей. Там гарно і діти люблять воду, а тому ідеальний варіант. Також парк відрізняється тісними алеями, де можна відпочити.

Парк «Маріїнський»

Ще один парк знають буквально всі киян та гості столиці. Маріїнський парк, розташований поряд із Верховною Радою України, є одним із наймальовничіших парків Києва. Парк був закладений у 1874 році і названий на честь Марії Олександрівни, дружини імператора Олександра ІІ. Загалом, наскільки він старий, настільки багато у нього є різноманітних історій.

цікаві парки києва

Особливості парку:

  1. Зелені зони. Численні квітники, тінисті алеї та доглянуті газони створюють ідеальні умови для сімейних прогулянок, все можна знайти у цьому парку.

  2. Дитячі майданчики. У парку є кілька ігрових зон з різноманітними атракціонами для дітей різного віку.

  3. Історичні будівлі та пам'ятники. У парку знаходиться Маріїнський палац та пам'ятник Ватутіну, цікаві для знайомства з історією. Він і є «перлиною» парку.

Парк відомий своїми панорамними краєвидами. З парку відкриваються чудові краєвиди на Дніпро та лівобережжя Києва. Там також можна посидіти з дітьми.

Парк Перемоги

Парк Перемоги, розташований на Лівому березі Дніпра, є одним із найбільших та найпопулярніших парків Києва. Він також заслуговує на окрему увагу.

По-перше, має велику, навіть величезну територію. Парк займає понад 200 гектарів, пропонуючи безліч стежок та алей для прогулянок. Вже цього може бути достатньо, щоби відпочити сім'єю.

цікаві парки києва

Також на території парку є дитячі майданчики: сучасні ігрові комплекси для дітей різного віку. Крім цього, можна відвідати місця біля ставків. У парку кілька озер, навколо яких можна прогулятися чи покататися човном. Є на території спортивні майданчики, де є можливість займатися спортом (на території парку навіть є велосипедні доріжки та місця для пікніків).

Голосіївський парк імені М. Рильського

Голосіївський парк — один із найбільших парків Києва, розташований у південній частині міста. Парк названо на честь поета Максима Рильського.

цікаві парки києва

Славиться парк лісами та озерами. Парк є унікальним поєднанням лісових масивів і водойм, створюючи відчуття усамітнення і близькості до природи. Загалом він неймовірно гарний. Є в нього дитячі зони. Йдеться про кілька ігрових майданчиків, включаючи атракціони та гойдалки. Також у парку є прокат човнів та катамаранів. На озерах можна орендувати човни та катамарани для сімейних прогулянок водою.

Відрізняється парк екологічними стежками. На його території є спеціальні маршрути для піших прогулянок та вивчення місцевої флори та фауни.

Парк «Нивки»

цікаві парки києва

Парк Нивки розташований на правому березі Києва та ділиться на західну та східну частини залізницею. Це і є його особливість. До того ж сам парк неймовірно красивий і навіть зачаровує своїми пейзажами. У парку багато зелені, квітників та штучних водойм. Прогулянки із сім'єю у такому парку вже стане справжнім відпочинком.

цікаві парки києва

На території парку є кілька дитячих майданчиків, а також зони пікніку. Є місця для барбекю та пікніків, де можна провести час із сім'єю. Якщо є бажання, то можна відвідати пішохідні доріжки. Мова про зручні стежки для прогулянок та катання на велосипедах.

Ботанічний сад імені Гришка

Національний ботанічний сад імені Миколи Гришка — одне з найкрасивіших місць у Києві, відоме своїми різноманітними колекціями рослин. Він неймовірно красивий, а може стати місцем, де діти зможуть вчитися і пізнавати щось нове.

парки під Києвом

У парку є унікальні колекції рослин, що й не дивно, адже ботанічний парк. Навесні та влітку там неймовірно красиво.

У парку можна знайти тематичні зони: сад розділений на тематичні зони, такі як розарій, сад магнолій, японський сад тощо. Цікаво буде всім. У парку також проводять дитячі екскурсії та освітні програми. Є можливість проводити навчання дітей різної вікової групи.

парки під Києвом

Ще однією особливістю парку є панорамні краєвиди на місто, які відкриваються саме з парків. Сад розташований на пагорбах, звідки відкриваються захоплюючі краєвиди на Київ та Дніпро.

Читайте також: