Парламент Гамбії провалив голосування про заборону жіночого обрізання

Законодавці Гамбії не змогли скасувати заборону на обрізання жіночих статевих органів, але перевели законопроєкт до комітету для подальшого обговорення, тому він може повернутися на повторне голосування протягом кількох тижнів. Про це повідомляє видання Reuters.

Хоча 42 з 47 членів місцевого парламенту проголосували за скасування заборони, на засіданні були присутні лише чоловіки-законодавці.

Законопроєкт отримав підтримку релігійних консерваторів. В ньому йдеться, що він "прагне підтримувати релігійну чистоту й захищати культурні норми та цінності".

Хоча жіноче обрізання може спричинити кровотечі, ускладнення під час пологів та навіть смерть, ця практика залишається поширеною в деяких частинах Африки.

Місцеві правозахисники стверджують, що скасування заборони на цю процедуру завдасть шкоди роботі активістів, які борються з жіночим обрізанням. За даними Організації Об'єднаних Націй, понад 50% жінок та дівчаток віком від 15 до 49 років в Гамбії пройшли обрізання.

Кожного року через жіноче обрізання в щонайменше п'яти країнах Африки помирає понад 44 тисячі жінок та дівчат.

Нагадаємо, що у Судані жіноче обрізання стало кримінальним злочином. За його проведення загрожує три роки позбавлення волі й штраф, як в медичних закладах, так і поза ними.

Читайте також:

  • Нова приватна військова компанія в Буркіна-Фасо. У чому задум РФ
  • Донька Путіна допомагає розширити вплив Росії на країни Африки – Bloomberg