Парламентська асамблея НАТО закликала дозволити Україні бути західною зброєю по РФ

Парламентська асамблея НАТО закликала Україну
Парламентська асамблея НАТО закликала Україну

Парламентська асамблея НАТО закликала допомагати Україні

Парламентська асамблея НАТО прийняла декларацію, в якій закликають союзників зняти обмеження для України на використання зброї, поставленої Заходом, для ведення ударів на території Росії. Це необхідно для забезпечення права України на самооборону.

У документі також йдеться про невідкладне максимальне постачання Україні необхідного озброєння для перемоги у війні з РФ. Таке рішення підтримала американська делегація, завдяки її залученню вдалося включити ключовий пункт до декларації.

Генсек НАТО підтвердив право України на самооборону, включаючи можливість поразки легітимних цілей на території Росії. Міністр оборони України просив зняти обмеження, щоб допомогти захистити Харківську область від наступу російських військ. Тепер парламентаріям НАТО надані юридичні важелі для посилення тиску на уряди з метою здійснення рішень асамблеї в життя.

Зняття обмежень на використання західної зброї є важливим кроком для України, що дозволить силам оборони ефективніше протистояти ворогу та захищати Харківську область.

Читайте також