Паспортні сервіси призупинили видачу документів чоловікам: Кулеба пояснив

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що припинення надання консульських послуг українським чоловікам за кордоном є справедливим рішенням. Його пріоритетом є захист Батьківщини від знищення, особливо в умовах російської агресії. Він вказав, що громадяни мобілізаційного віку, які перебувають за кордоном, мають обов'язки перед державою, яка воює за своє виживання.

МЗС планує надати роз'яснення щодо отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах. Водночас, закордонні підрозділи "Документ" тимчасово не видаватимуть готові документи через технічні проблеми, але продовжуватимуть приймати заявки на нові паспорти.

"Захист прав та інтересів громадян України за кордоном завжди був і залишається пріоритетом МЗС. Водночас в умовах повномасштабної російської агресії головним пріоритетом є захист Батьківщини від знищення. Як це виглядає зараз: чоловік призовного віку виїхав за кордон, показав своїй державі, що питання її виживання його не обходить, а потім приходить і хоче отримати від цієї держави послуги. Так не працює. У нас в країні війна", - сказав Кулеба.