П'ять бронеавтомобілів "Ахмат" не доїхали до окупантів по Кримському мосту – ГУР

П'ять бронеавтомобілів росіян З-СТС "Ахмат" не доїхали до зони бойових дій. Чотири машини потребують значного ремонту.

Техніка їхала до Херсонської області і мала доукомплектувати підрозділи окупантів, які діють на Придніпровському напрямку, інформує Головне управління розвідки в Telegram.

26 березня колона з п'яти машин 34-ї окремої мотострілецької бригади їхала "Кримським мостом" в напрямку окупованого Криму.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Здолати свій шлях до кінця їм перешкодило "перевищення швидкості та недотримання безпечної відстані під час руху у складі колони", пишуть в ГУР.

З-СТС "Ахмат" створили спеціально на замовлення однієї з силових структур Чечні після початку повномасштабної війни РФ проти України. Російські пропагандисти заявляли, що заходи з розробки проєкту зайняли лише 25 днів, і називали З-СТС "однією з найцікавіших сучасних російських розробок у цій галузі". Росіяни створювали "Ахмати" як спрощену альтернативу "Тайфунам" у них гірші тактико-технічні та експлуатаційні параметри, але вони дешевші і, за словами росіян, їх можна швидше виробляти.

20 березня ввечері в окупованому Джанкої, що в Криму, прогриміла серія вибухів. Було чути звуки "мопедів", характерні для іранських дронів-камікадзе та стрілянину. Вибухи лунали поблизу військового містечка.

В ГУР повідомили, що вибух знищив російські крилаті ракети "Калібр НК" під час їхнього транспортування залізницею.