П'ять напрямків: Кулеба закликав ЄС активізувати допомогу енергетиці України

Міністр закликав ЄС допомогти українській енергетиці
Міністр закликав ЄС допомогти українській енергетиці

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав європейських партнерів активізувати свою допомогу Україні. Він зазначив це під час виступу на засіданні Ради міністрів закордонних справ Європейського Союзу. Кулеба назвав п'ять головних напрямів, для яких потрібна негайна підтримка. Він також обговорив проблему повітряного терору з боку Росії і закликав партнерів переглянути своє ставлення до українських ударів на Росію.

«Дальнобійні авіаудари та сучасна протиповітряна оборона є основою для припинення щоденного російського терору», - заявив голова МЗС України.

Кулеба також привітав рішення союзників щодо використання доходів від заморожених російських активів на користь України і подякував ЄС за введення нових санкцій проти Росії. Він також наголосив на важливості контролю за виконанням санкційного режиму і експортним контролем компонентів, що використовуються РФ у виробництві зброї.

Завершуючи своє виступ, Кулеба зазначив, що колективна сила та єдність світу можуть вплинути на Росію і забезпечити справедливий та тривалий мир для України. Він також повідомив про початок підготовки до другого Саміту миру.

Раніше президент України Володимир Зеленський закликав США знищувати авіацію ворога на території РФ.

Читайте також