Павла Дурова затримали у Франції

Павла Дурова затримали у Франції
Павла Дурова затримали у Франції
Французькі спецслужби затримали Павла Дурова, засновника та генерального директора месенджера Telegram, у суботу ввечері в аеропорту Ле-Бурже. Дуров прибув з Азербайджану і був заарештований відразу після виходу з приватного літака. Про це повідомляє телеканал TF1.

Згідно з інформацією телеканалу TF1, Павло Дуров був розшукуваний французькими спецслужбами та мав ордер на арешт лише на території Франції. Він був заарештований після приземлення свого приватного літака в аеропорту Ле-Бурже о 20:00 у суботу. Арешт провели жандарми GTA.

Джерело, близьке до слідства, повідомило, що Дуров допустив помилку, яка стала причиною його затримання: «Сьогодні ввечері він припустився помилки. Ми не знаємо, чому», - заявило джерело.

Національний офіс по боротьбі з шахрайством при митному департаменті повідомив Дурову про обвинувачення та взяв його під варту. Йому можуть пред'явити обвинувачення у серйозних злочинах, таких як тероризм, наркотики, шахрайство, відмивання грошей та поширення дитячої порнографії.

Павло Дуров точно опиниться в СІЗО. На своїй платформі він дозволив вчинити незліченну кількість правопорушень і злочинів, щодо яких він не зробив нічого, щоб стримати її - заявило джерело, близьке до справи.

Оскільки Дуров має значні фінансові ресурси для втечі, його ймовірно будуть тримати під вартою. Його гарантії захисту навряд чи переконають суддів. Раніше президент Росії Володимир Путін дав інтерв'ю американському пропагандисту Такеру Карлсону.

Telegram став інструментом Росії для війни у інформаційному полі за допомогою анонімних каналів. Соціальна мережа, яку українці найбільше використовують для новин, була заснована росіянином Павлом Дуровим. Українське законодавство регулює традиційні ЗМІ, але майже не зачіпає соціальні мережі.

Національний депутат Микола Княжицький від «Європейської солідарністі» заявив, що ініціює законопроєкт щодо регулювання Telegram та подібних до нього платформ поширення ЗМІ в Україні.

Читайте також