Павлу Дурову заборонили залишати Францію – Paris Match

Заборонено Павлу Дурову виїжджати з Франції
Заборонено Павлу Дурову виїжджати з Франції

Засновнику Telegram Павлу Дурову заборонено залишати Францію на шість місяців

Павлу Дурову, засновнику Telegram, заборонено залишати Францію на період шість місяців до березня 2025 року. Як повідомляє французький журнал Paris Match, суд встановив для нього заставу у розмірі п'яти мільйонів євро. Офіс Telegram заявив, що не отримував повідомлень про розшук Дурова, а ордер був виданий на обшук, а не арешт.

Журнал описує Дурова як "кіберповелителя світу"

Французький журнал описує Павла Дурова, засновника Telegram, як "кіберповелителя світу". Згідно з описом, він починає свій день з 200 віджимань і 100 присідань, а потім приймає крижану ванну.

Дуров шукає нове житло в Парижі

Після заборони залишати Францію, Павло Дуров доручив своїм помічникам знайти нове житло в Парижі. Він зазначив, що його бюджет на нове помешкання необмежений. Раніше він орендував віллу в Дубаї за 84 тисячі доларів на місяць.

Нагадаємо, Павло Дуров, мільярдер російського походження, вперше після затримання з'явився у Парижі. Його помітили на Єлисейських Полях у компанії Юлії Вавілової, з якою він є закоханою парою. Дуров перебуває під судовим наглядом і має внести заставу в розмірі п'яти мільйонів євро.

Звинувачення стосуються співучасті в управлінні онлайн-платформою

Павло Дуров підозрюється у співучасті в управлінні онлайн-платформою, де користувачі можуть здійснювати незаконні угоди, розміщувати зображення сексуального насильства над дітьми та торгувати наркотиками. Його також звинувачують у відмиванні грошей та відмові співпрацювати із судовими органами.

Читайте також