ПЦУ планує створити чоловічий монастир на території Києво-Печерської Лаври

Священний синод Православної церкви України ухвалив рішення щодо створення нової релігійної організації у складі ПЦУ на території Києво-Печерської Лаври. Митрополит Київський та всієї України Єпіфаній має звернутися до Кабміну з відповідним клопотанням.

«Зважаючи на особливе значення Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, як святині всеукраїнського та світового значення, з метою подолання наслідків неканонічного підпорядкування цього монастиря владі московського патріархату, на пропозицію Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Єпифанія, Синод вирішив створити Українській Православній Церкві релігійну організацію «Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра (чоловічий монастир) Української Православної Церкви (Православної Церкви України)», затвердив її Статут», – йдеться у повідомленні.

Тепер Синоду необхідно віддати пропозицію Єпифанію, щоб він звернувся до Кабміну з клопотанням про передачу одного з храмів Верхньої Лаври та окремих її приміщень у користування для здійснення богослужінь та ведення монастирської діяльності Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври ПЦУ.