Пенсіонер із Харківщини показав окупантам, звідки найкраще обстрілювати села, та отримав незвичну плату

Пенсіонер з Харківщини навчає окупантів обстрілювати села
Пенсіонер з Харківщини навчає окупантів обстрілювати села

У вироку Балаклійського районного суду зазначається, що пенсіонер із Харківської області показав окупантам місце для розміщення їх техніки і годував росіян на блокпостах, а також допомагав облаштовувати позиції для обстрілу прилеглих сіл.

За свою допомогу, пенсіонер отримав від росіян вкрадений трактор, харчі та паливо від місцевої агрофірми.

Суд оголосив ухвалу про накладення штрафу на пенсіонера та позбавлення його права обіймати посади, що пов'язані з виконанням функцій держави та місцевого самоврядування на 15 років. Крім того, у нього конфіскують майно.

Раніше, Служба безпеки України затримала двох осіб у Дніпропетровській області, яких підозрюють у співпраці з російськими спецслужбами для коригування ворожих ударів по об'єктах в регіоні.

Факти про агента ФСБ, який шпигував за ЗСУ

Служба безпеки України повідомила, що затримана особа, регулярно використовувала свій автомобіль для спостереження за рухом військової техніки українських Збройних сил та передавала ці дані російським спецслужбам. Російський агент спостерігав за маршрутами українських військових, надаючи ворогам інформацію про їхня кількість та тип техніки, що рухається до фронту.

Крім того, колишній громадянин України Сергій Карякін був призначений «сенатором» від «парламенту Криму» у Раді Федерації РФ. Раніше він обирався «депутатом кримського парламенту» від партії «Єдина Росія».

Олег Царьов, колишній український підприємець, нардеп і політик, визнав, що українська енергетика демонструє вражаючі здібності до відновлення після ударів Росії по критичній інфраструктурі України.

Читайте також