Пентагон кілька днів мовчав про госпіталізацію Ллойда Остіна

Міністр оборони США госпіталізований через ускладнення після медичної процедури

1 січня міністр оборони Ллойд Остін ІІІ був госпіталізований до Національного військово-медичного центру імені Волтера Ріда через ускладнення, що виникли після нещодавньої медичної процедури, повідомляє Служба оборони США.

Зараз Остін одужує та очікується, що сьогодні він повернеться до виконання своїх обов'язків. Усі його обов'язки протягом госпіталізації виконував заступник міністра оборони, Кетлін Хікс.

Одним із обов'язків Остіна, які виконує Хікс, є готовність і можливість реагувати на ядерну атаку.

Пентагон передає звичайну роботу попри госпіталізацію глави

4 січня прес-секретар Пентагону провів брифінг, на якому висловив співчуття Японії від імені Остіна після землетрусу, що стався у новорічну ніч. Відповідником асоціації є, що нині, коли загрози для американських військовослужбовців зростають на Близькому Сході, постійність роботи Пентагону є особливо важливою для громадськості та національної безпеки.

Обов'язковість інформування громадськості про стан здоров'я керівника оборонного відомства

У листі до асоціації було зазначено, що навіть президенти США повідомляють про делегування обов'язків через медичні процедури. Тим більше, громадськість повинна бути поінформованою про стан здоров'я та здатність свого керівника відомства.

Міністерство оборони США має ще $4,2 млрд для допомоги Україні

До відома було принесено, що у міністерства оборони США є ще $4,2 млрд для надання допомоги Україні. Однак для поповнення цих запасів необхідне рішення Конгресу.