Пентагон вперше офіційно підтвердив, що військові з КНДР прибули до Росії

Військові з КНДР на території Росії
Військові з КНДР на території Росії

Глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що північнокорейські війська прибули до Росії. Цю інформацію було підтверджено офіційно вперше. За даними The Washington Post, Остін зауважив, що поки не відомо, що саме ці війська роблять у Росії.

Про це заявив глава Пентагону: "Тепер ми бачимо докази того, що є північнокорейські війська, які вирушили до Росії... Що саме вони роблять, ще невідомо. Але, так, є докази того, що Росія має війська КНДР".

Остін також зазначив, що якщо північнокорейські війська планують прийняти участь у війні проти України на боці РФ, це становить серйозну проблему. Вона буде мати вплив не лише на Європу, але й на Індо-Тихоокеанський регіон.

За словами глави Пентагону, поки що неясно, які конкретні переваги КНДР отримуватиме від такої співпраці з Росією. Однак це свідчить про значні слабкості у військовій потенці Росії, яка змушена звертатися за допомогою до союзників Ірану та Північної Кореї в війні проти України.

Раніше Білий дім вже висловлював своє ставлення до можливого залучення північнокорейських військ до конфлікту в Україні.

Читайте також