Пентагон заявив про початок спецоперації із захисту судноплавства у Червоному морі

Сполучені Штати оголосили про початок спецоперації з захисту судноплавства в Червоному морі, яка називається "Prosperity Guardian". Про це повідомив глава Пентагону Ллойд Остін. За його словами, Червоне море є важливим водним шляхом та торговим коридором, які сприяють міжнародній торгівлі. Остін закликав країни, які підтримують принцип свободи судноплавства, об'єднатися щодо вирішення проблеми, створеної хуситами.

Операція "Prosperity Guardian" об'єднує кілька країн, серед яких Британія, Бахрейн, Канада, Франція, Італія, Нідерланди, Норвегія, Сейшельські острови та Іспанія. Вони спільно будуть вирішувати питання безпеки у південній частині Червоного моря та Аденської затоки.

Раніше звітувалося, що 16 грудня Військово-морські сили США вбили 14 безпілотників хуситів, які намагалися атакувати торгові судна у Червоному морі.

Варто зазначити, що хусити, відомі також як угруповання "Ансар Алла", є пріоранськими і протягом листопада та грудня вони атакували судна у Червоному морі та Баб-ель-Мандебській протоці. Хусити заявили, що протистоять Ізраїлю та його союзникам і будуть нападати на судна, пов'язані з Ізраїлем.